Haluatko ilmaisen hormitarkastuksen?

Jätä yhteystietosi, niin soitamme ja sovitaan ajankohta ilmaiselle hormitarkastukselle
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hormisaneeraukset ja massakorjaukset

Teemme ilmaisia kuntokartoituksia, joissa tarkistamme hormien kunnon. Tarkastuksen jälkeen käymme asiakkaan kanssa läpi mahdollisesti tarvittavat korjaustoimenpiteet. Tarkka korjaussuunnitelma tehdään paikan päällä, kun näemme, millä menetelmällä hormisaneeraus on kohteessa järkevintä tehdä. Yleisin tapa puulämmitteisen tulisijan hormisaneeraukseen on massakorjaus, joka tarkoittaa sitä, että hormin sisäpinta pinnoitetaan hormisaneeraukseen valmistetulla erikoismassalla.

Erilaiset vaihtoehdot hormisaneeraukseen

Hormien sisäpinta voi olla huonossa kunnossa, joka aiheuttaa paloturvallisuusriskejä, lisäksi piipun huono kunto voi aiheuttaa kosteusvaurioita. Hormin tarkastuksen yhteydessä valitsemme oikean menetelmän hormisaneeraukseen.

Vaihtoehtoja on kaksi: yleisesti puutulisijojen hormit korjataan massausmenetelmällä, jossa Suomen sääolosuhteisiin sopiva massa levitetään hormin sisäpintaan niin, että siitä tulee tasainen. Toinen vaihtoehto on putkitus, joka sopii öljy- ja kaasupolttimien hormien kunnostukseen. Laadukkaat sisäputket ovat haponkestäviä ja palamisen seurauksena syntyvä kondenssivesi ohjataan pois rakenteista.

Kuinka massakorjaus tehdään?

Massakorjaus on yleisin tapa huoltaa omakotitalojen tulisijojen hormit. Etenkin vanhemmissa taloissa kuten rintamamiestaloissa, hormien kunto voi olla huono. Massaus aloitetaan hormin puhdistuksella ja se kosteutetaan ennen massan levitystä. Hormit massataan 1-3 kertaa riippuen tilanteesta. Hormin tiiveys tarkastetaan ja massausta jatketaan tarvittaessa oikean tiiveyden saavuttamiseksi. Massakorjauksen voi tehdä myös talvipakkasilla, joten hormisaneerausta ei tarvitse odottaa kesään. Talviasennukseen saat tarkemmat säätilaan perustuvat valmistautumisohjeet ennen massakorjausta, mutta yleensä pienellä pakkasella riittää, että savupeltiä pidetään auki ja tulisijoja lämmitetään varovasti edellisenä iltana.

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan hormiesi tilanne!