Haluatko ilmaisen hormitarkastuksen?

Jätä yhteystietosi, niin soitamme ja sovitaan ajankohta ilmaiselle hormitarkastukselle
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sisäpiiput eli hormin putkitukset

Sisäpiiput sopivat erityisesti öljypolttimien hormeihin estämään vaurioden syntyä. Tiilipiipun pahimpia vihollisia ovat viime vuosikymmeninä olleet öljypolttimet ja niiden päästämät palokaasut. Ilman sisäpiippua palokaasujen kosteus ja rikki ovat imeytyneet suoraan hormin sisäpintaan aiheuttaen rapautumista ja monenasteisia vesivahinkoja. Sisäpiipulla voidaan ehkäistä tehokkaasti näitä vahinkoja.

Sisäpiiput asennetaan alkamaan mahdollsimman läheltä hormiliitosta ja viedään yläpäässä sadehatun läpi. Palamisen kondenssivesi ei pääse piipun rakenteisiin, vaan sisäpiippuun asennetaan kondenssinpoistojärjestelmä, jolla vesi ohjataan hallitusti pois piipusta.

Sisäpiippu parantaa oikein asennettuna myös energiatehokkuutta. Koko matkaltaan yhdenmukainen rakenne tekee vedosta tasaisemman, ja poltin saadaan säädettyä tarkemmin. Kattilassa voidaan ottaa enemmän lämpöä talteen ilman huolta kondenssiveden määrän lisääntymisestä. Sisäpiippu maksaa itseään takaisin tehokkaampana lämmityksenä.

Laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden

Sisäpiiput valmistetaan pääsääntöisesti AISI316L haponkestävästä teräksesta, ja putket ovat CE-merkittyjä. Haponkestävä sisäpiippu on oikein asennettuna erittäin pitkäikäinen. Sisäpiipun asennuksessa ei käytetä eristemateriaaleja, vaan vanhan hormin pinnan ja sisäpiipun välissä seisova ilma hoitaa tarvittavan erityksen. Putkia löytyy monia eri kokoja, lisäksi meillä on kattava valikoima liitoskappaleita, joten sisäpiipuista voidaan rakentaa useita erilaisia ratkaisuja.

Sisäpiippu sopii öljy- ja kaasupoltinten hormeihin

Korjausmenetelmää valittaessa on syytä ottaa huomioon, että puuta polttavat tulisijat vaativat usein selkeästi suuremman hormin pinta-alan kuin öljy-tai kaasupolttimet. Puutulisijaan sisäpiippua ei yleensä suositella, koska hormin pinta-ala pienenee, savukaasujen lämpö ei lämmitä piipun rakenteita eikä savupeltiä pystytä useinkaan putkeen asentamaan.

hormisaneeraus