Haluatko ilmaisen hormitarkastuksen?

Jätä yhteystietosi, niin soitamme ja sovitaan ajankohta ilmaiselle hormitarkastukselle
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Suojaa piippu kunnollisilla pellityksillä

Piipun rakenteet ja läpivienti tulee suojata hyvin pellityksillä, jottei kosteus ja säänvaihtelut pääse aiheuttamaan tuhojaan. Hormiturvamies tekee sekä piipun pellitykset että sadehatut vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Lisäksi laadukas pellitys näyttää hyvältä ja toimii talosi kruununa ja samalla se suojaa mm. vesivahingoilta.

Pellitys tehdään hyväkuntoiseen piippuun

Pellitämme sekä vanhoja että uusia piippuja. Vanhan piipun kunnostus on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää ennen pellitystä. Pellityksen tehtävänä on suojata piippua, ei pitää sitä kasassa. Tämän vuoksi kunnostus pitää tehdä ennen pellitystä. Jos piippu on huonossa kunnossa, kunnostamme sen ensin ja pellitämme vasta sitten. Huonokuntoista piippua ei kannata lähteä pellittämään, koska se voi pahimmillaan sortua joko pellityksen yhteydessä tai myöhemmin.

Piipun ulko- ja sisäpintojen saneeraus kannattaa tehdä ennen pellitystä ja pellitys viimeistelee piippuremontin. Piipun sisäpintojen massaus voidaan myös tehdä pellityksen jälkeen. Mutta suosittelemme, että hormi ja piippu kunnostetaan kerralla, mikäli siihen on tarvetta.

Suojaa piipun juuri kosteudelta

Piipun pellityksen yhteydessä voidaan nostaa aluskate piippua vasten. Lisäksi piipun juuri tulee tiivistää huolellisesti. Tarjoamme mittatilaustyönä tehtyjä peltejä sekä sadehattuja, jolloin varmistetaan niiden istuvuus juuri sinun piippuusi. Piipun juurelle tulevat juuripellit, joiden tarkoitus on estää kosteuden pääsy piipun juureen. Juuripellin on tarkoitus suojata piipun juurta ja sen alaosaa.  Pellityksessä tulee olla tarkkana, sillä se ei saa olla liian tiukka eikä liian väljä. Liian tiukkaan asennetut pellit voivat aiheuttaa sen, että piipun ja pellin väliin tiivistyy kosteutta, joka vaurioittaa rakenteita ajan saatossa.

Kun piippu on pellitetty asennetaan piippuun sadehattu, joka estää roskien, lumen ja veden päätymistä hormiin. Näin säästytään erilaisilta ongelmilta ja piipun tukoksilta.

Kestävä ja pitkäikäinen piippu

Kun piippu laitetaan kerralla pellityksiä myöten kuntoon, se kestää aikaa ja voit nauttia pitkään tulisijasi tuottamasta lämmöstä ilman ongelmia. Ammattilaisen hoitama piipun kunnostus tulee kerralla tehtyä oikein. Kunnostuksella lisäät myös käyttöikää ja talosi arvoa. Hormit tulee tarkastaa ja nuohota säännöllisesti, jotta ne ovat turvallisia käyttää.

Käänny siis meidän puoleemme, ja ota yhteyttä! Teemme ilmaisen kartoituksen, jossa tarkastetaan hormien ja piipun kunto.

hormisaneeraus