Haluatko ilmaisen hormitarkastuksen?

Jätä yhteystietosi, niin soitamme ja sovitaan ajankohta ilmaiselle hormitarkastukselle
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sadehattu suojaa hormeja

Edullisin ja varmin tapa hormien käyttökunnon ylläpitämiseksi on sadehattu. Oikeanlainen sadehattu estää veden ja roskien pääsyn hormiin ilman, että siitä on haittaa tulisijan käytössä tai puhdistuksessa. Usein tulisijan toiminta paranee hormin pysyessä kuivempana, veto on parempi ja hormi pysyy puhtaampana eli palaminenkin on tehokkampaa. Vuosikymmeniä sitten, kun taloja lämmitettiin aktiivisemmin puulla ja käytössä oli useampia tulisijoja, hormit pysyivät kuivana ja hyväkuntoisina, mutta nykyään monesti lämmitys on sen verran vähäisempää, että sadehatulle on selkeästi tarvetta. Painovoimainen ilmanvaihtokin toimii paremmin, kun hormi on puhdas ja kuiva.

Teemme hatut aina kohteeseen sopiviksi

Me teemme sadehatut aina mittatilaustyönä. Värivaihtoehtoja on yhtä monta kuin peltikattovärejä, joten hattu sulautuu katon muihin osiin saumattomasti. Kannakkeet valitaan aina piipun rakenteen mukaan sopiviksi ja mikäli hattu tarvistee jostain syystä irroitaa, se onnistuu ilman erikoistyökaluja. Sadehatut valmistetaan joko pellistä tai ruostumattomasta teräksestä. Käytämme samaa värivalmista peltiä kuin kattopellit, joten värin ja pinnan kestävyys on taattu. Peltinen sadehattu kestää oikein asennettuna erinomaisesti jopa kymmeniä vuosia, joten ruostumattoman teräksen käyttö on usein tarpeetonta.

Sadehatun hankkiminen vanhaankin taloon kannattaa

Vaikka talo olisi jo ollut ilman sadehattua kymmeniä vuosia, on silti järkevää hankkia hattu. Vaikka piipun kunto olisikin vielä toistaiseksi säilynyt hyvänä, rapautuminen jatkuu kuitenkin kiihtyvällä tahdilla, mikäli suojausta ei laiteta kuntoon. Piipun korjaus on aina työläämpää, mitä huonompaan kuntoon piippu on päässyt.

Jos ei piippusi päältä vielä löydy sadehattua, ota yhteyttä. Tulemme mittaamaan piipun paikan päälle ja samalla tarkastamme piipun kunnon hormien ja pellitystenkin osalta.

hormisaneeraus