Rintamamiestalon remontti ja hormin saneeraus

Rintamamiestalon remontti on ajankohtainen yhä useammalle kodinomistajalle. Rintamamiestalo on edelleen erittäin yleinen talomalli, ja Suomessa onkin satojatuhansia asuttuja rintamamiestaloja. Kun rintamamiestalon remontin kartoitus aloitetaan, on syytä tutkia kaikki talon korjaustarpeet kerralla.

Myös hormien kunto on syytä tutkia. Teemme paljon hormitarkastuksia ja hormisaneerauksia rintamamiestaloihin. Rintamamiestalojen hormeille on tyypillistä, että hormien välitiilet on muurattu pystyyn. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hormin romahdusriski on tavanomaista suurempi. Siksi rintamamiestalossa on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että massakorjaus tehdään hyvissä ajoin ennen kuin välitiilet alkavat putoilla.

Asiakastarina: Rintamamiestalon hormisaneeraus sujui nopeasti

Esittelemme nyt tyypillisen hormisaneerauksen työkohteen: 1950-luvun rintamamiestalon, jossa on kaksi tulisijaa. Talon keittiössä on puuhella ja talon olohuoneessa takka. Talon molemmat hormit olivat rapautuneet, ja yläpäästä puuttui ainakin kolme välitiiltä. Tutkimme ensin hormien kunnon ilmaisella tarkastuskäynnillä ja huomasimme, että savu vuotaa reilusti viereisiin hormeihin. Hormit kaipasivat siis kipeästi korjausta.

Toteutimme hormisaneerauksen seuraavasti:

  • Teimme massakorjauksen sekä takan että hellan hormiin. Molemmat hormit olivat 6,5 metrin pituisia puolen kiven hormeja.
  • Muurasimme irtonaiset tiilet pakoilleen.

Talon hormisaneeraukseen kului yksi työpäivä. Saneerauksen myötä piippu on turvallinen käyttää. Piipun massauksella on kymmenen vuoden takuu.

Muista kotitalousvähennys rintamamiestalon remontissa!

Tämän hormisaneerauksen hinta oli noin 2 600 euroa. Tästä kotitalousvähennyskelpoista työtä oli 1 560 euron arvosta. Veronpalautusta saatiin 50 prosenttia eli 780 euroa. Käytännössä hormin remontti maksoi teettäjälle siis alle 2 000 euroa. Remontoijan kannattaakin ehdottomasti muistaa aina hyödyntää kotitalousvähennys.

Hormiturvamieheltä saatte hormisaneeraukset myös edullisella ja helpolla Resursbank-rahoituksella.

Kun suunnittelet rintamamiestalon remonttia, muistathan tarkistuttaa myös hormien kunnon!

Lue myös toinen asiakastarinamme: Hormin korjaus

Rintamamiestalo remontti
Hormi ennen saneerausta:
Rintamamiestalon hormi ennen remonttia
Hormi saneerauksen jälkeen:
Rintamamiestalon hormi remontin jälkeen